При избора на грил за вашата кухня, има множество възможности, които трябва да се вземат предвид. Въпреки че марката може да бъде важен фактор, има и други характеристики, които трябва да бъдат разгледани. В тази статия ще разгледаме някои от основните разлики между грилове за дюнер, които ще ви помогнат да направите информиран избор при покупката. 


Захранване

Гриловете за дюнер могат да бъдат на газ или на електричество. Изборът зависи от вашия достъп до газ и нуждата от преносимост. Газовите грилове са подходящи, когато имате газово снабдяване или искате по-голяма мобилност с газова бутилка. Ако предпочитате по-голяма безопасност и нямате достъп до газ, електрическите грилове са по-добър избор. 

 


Вид двигател

Двигателите на гриловете за дюнер могат да бъдат горни или долни. Изборът на тази характеристика зависи от вашето удобство и наличното пространство. Брой реотани: Важна разлика между гриловете е броят на реотаните. Те влияят на бързината на печене, капацитета на грила и натоварването, което може да поеме. Гриловете могат да имат един, два или повече реотана. Гриловете с по-голям брой реотани осигуряват по-бързо и равномерно печене.Вместимост

Вместимостта на гриловете за дюнер може да варира от 10 до 100 килограма и повече. Изборът зависи от натоварването на вашето заведение. За по-малко натоварени места ще се справите добре с грил с по-малък капацитет, докато за места с голям обем на поръчките ще ви трябва грил с по-голяма вместимост.

 


Цена

Цените на гриловете за дюнер варират от 500 до над 2000 лева, но най-често се движат в диапазона между 1400 и 1800 лева. Цената зависи от характеристиките на грила и марката. Можете да намерите газов грил с 4 реотана и капацитет около 70 кг за цена под 1800 лева. Въпреки това, има и бюджетни решения, които са подходящи за заведенията за бързо хранене.При избора на най-подходящия модел грил за дюнер е важно да се внимава и да се анализират нуждите и предпочитанията на вашето заведение. Съобразете се с вашия бизнес модел и предлаганите услуги, за да изберете грил, отговарящ на вашите изисквания и да помогне за успеха на вашия бизнес. Не пренебрегвайте качеството на материалите, контрола на температурата и големината на грила, тъй като те са от решаващо значение за постигането на отлични резултати при приготвянето на дюнер.