Видове професионални фурни

  


В днешно време технологията е на много по-високо ниво и борбата на пазара е голяма.  Това не е по-различно при гамата от професионални уреди, които са достъпни за всеки собственик на заведение тип ресторант, бързо хранене и много други. На пазара в момента се предлагат голям избор от професионални фурни,  затова за да направите правилния избор според типа на заведението, трябва да се запознаете с различните видове.  

 

Микровълнови

Естествено, едни от най-популярните професионални фурни са микровълновите такива. Те не пекат храната, а единствено я затоплят. Поради това са популярни най-вече в ресторанти тип закусвалня и други, изискващи наличие на предварително приготвена храна, която после да се претопли. Това може да е фактор и при заведения, които оперират на база “шведска маса”, включително и за хотелите с ресторант. Тъй като все пак говорим за професионални фурни, те са с включени доста допълнителни функции и характеристики. Служат и отлично за размразяване, поради което се ползват и в много по-широка база ресторанти, отколкото тази, обсъдена по-горе.

 

Фурна за пица

От съществено значение, ако ще приготвяте пица. Да, това е цял специфичен вид професионална фурна, която няма как да бъде заменена (освен с пещ). Най-важните характеристики при тях е да имат дълъг експлоатационен период и да са високо енергийно ефикасни.  Те могат да бъдат на ток, на газ или на дърва. Тяхната максимална температура е много по – висока от на обикновената фурна. Ако смятате да отворите пицария, може да имате нужда дори от няколко такива или поне от една на няколко нива. Съответно, за всяко заведение, което ще има нужда от фурна за пица, можете да се консултирате със специалист по оборудването на ресторанти, за да прецените заедно кой е най-добрият избор за вас.

 

Конвектомат

Един от най-важните уреди, които фигурират в момента на пазара. Набира все по-голяма популярност и е силно предпочитан вариант за много ресторанти. При тях се използва принципът на конвекцията. Той се състои в постоянното движение на въздушни потоци, които се нагряват от нагревателите. По този начин се позволява равномерно затопляне на хранителните продукти и тяхното пълно и цялостно изпичане с отлично запазване на всички вкусови качества. Може да послужи като алтернатива на традиционните фурни или в добавка към тях. Освен това при него фигурират разнообразни модели, което позволява да се нагоди изборът към специфичните ви нужди. Конвектоматите вършат превъзходна работа, като осигуряват много по-широка функционалност на персонала ви. С тях могат да се изпълняват по няколко поръчки едновременно. Освен това са осигурени различни капацитети, което ви помага да пригодите уреда към заетостта на заведението си. Същевременно са вложени множество характеристики и функционалности, които допълнително позволяват да се постигне максимална способност за изпълняване на всяка една клиентска поръчка възможно най-бързо. С тях е осигурена и много по-голяма енергийна ефикасност, което ви донася по-ниски крайни сметки за електричество. Общо взето, конвектоматите стават все по-популярни сред ресторантьорската промишленост и това определено е напълно разбираемо, предвид отличните характеристики, които предоставят.

 

Фурни

Обикновените фурни за разлика от конвектоматите имат само една опция за готвене и по-малък капацитет. Принципа на работа е същия като на домашната фурна, но с по-висока температура на готвене, поради тази причина не са нужни специални готварски умения и се предпочитат от готватчите с не толкова голям опит. Настройват се лесно и се предлагат с различна по големина фурна.  Като имате възможност да избирате на колко нива да е фурната или да е комбинирана в горната част с котлони. 


За да изберете правилната фурна е нужно първо да изготвите вашето меню, за да имате представа какво ще предлагате. Може да имате нужда и повече от един вид фурна ако капацитета на ресторанта е голям и имате достатъчно място и средства.


Връзка към източник:                                                                                                                                                                                                                  www.novinaria.bg