Меню
Количка

Проектиране на кухня за ресторантПри започването на нов бизнес или обновяването на вече съществуващ е важно да се изгради план на работа. Затова ние от MixHoreca, с нашите проектанти сме насреща да Ви консултираме и помогнем с вашия избор на оборудване.

Специализирани сме както в проектирането, така и в подбора на професионално оборудване за кухни, барове, ресторанти, заведения за бързо хранене, сладкарници и др. Така Вие ще получите цялостно решение за вашият бизнес, напълно отговарящо на предназначението и капацитета му.

Ще изготвим за вас проект на кухня, съобразен с вашите виждания, но и с изискванията на Българската Агенция по Безопасност на Храните.

Ще се съобразим с вида на заведението, броя на местата, типа храна и организация на работата. Доброто разпределение на кухнята е наистина важно за добрата работа на персонала и бързото обслужване на клиентите. Затова нашият ангажимент е да разработим максимално съобразена с характеристиките на бизнеса ви програма за проектиране на кухня като база за определяне на конкретните необходими стъпки за действие.

Освен проект на кухня, Вие ще получите спецификация към него и добре подбрана оферта с качествено оборудване на изгодни цени.

Доверете ни се и се свържете с нас на телефон: 0879437991

Проектиране на кухни опитни експерти – етапи на работа

Проектирането на кухня за ресторант, заведение или хотел е сложен технологичен процес, който изисква внимание към множество детайли и фактори. В следващите редове ще разгледаме стъпките, които трябва да бъдат следвани при проектиране на кухня за тези типове HoReCa заведения.

Изисквания на клиента

В началото на процеса е важно да се установят изискванията на клиента за кухнята. Тези изисквания могат да включват брой места за гости, видове храни и напитки, които ще се сервират, брой готварски печки, мивки, хладилници и други уреди, които ще се използват в кухнята, разположение на рафтове, фризери, фритюрници и други.

Анализ на пространството

След като се установят изискванията на клиента, следва да се анализира пространството, в което ще бъде поставена кухнята. Това включва измерване на размерите на стаята, проверка на наличността на вентилация и други условия, които могат да повлияят на избора на оборудване и мебели.

Избор на оборудване и мебели

Когато в детайли са изследвани изискванията на клиентите, както и пространството, следва да се изберат уреди за оборудване и мебели, които отговарят на нуждите на търговския обект. Това може да включва избор на готварски печки, мивки, хладилници, фурни, машини за почистване и други уреди, както и мебели като маси, столове, шкафове за съхранение на хранителни продукти и други.

Изготвяне на чертежи и планове

След като се изберат оборудване и мебели, следва да се изготвят чертежи и планове за кухнята. Тези чертежи и планове трябва да включват точни размери на всички елементи, както и местоположението на всеки от тях.

Нашата задача е да осигурим максимално практично разпределение на оборудването, така че работата в пространството да е напълно оптимизирана и всеки процес – рационализиран. Целта е пространството да се използва по най-рентабилния начин и организацията му да позволява ефективен работен процес.

Инсталиране на оборудването и мебелите

Като следваща стъпка следва да се започне с инсталирането на оборудването и мебелите. Това изисква внимателно планиране и координиране между различните елементи на кухнята, за да се постигне ефективно използване на пространството и оптимална функционалност на кухнята.

Тестване и настройка на оборудването

Тестването и конфигуриране на оборудването също е важна част от целия процес. След като оборудването е инсталирано, следва да се направи тестване и настройка на всяко едно устройство, за да се гарантира, че работи правилно и отговаря на изискванията на заведението. Това може да включва тестване на температурните настройки на хладилниците, проверка на работата на готварските печки и други.

Обучение на персонала

След като вашата професионална кухня по проект е готова, следва да се осигури обучение на персонала, който ще работи в нея. Това може да включва обучение за безопасна работа с оборудването, правилното съхранение на хранителните продукти, поддръжка на оборудването и други.

Поддръжка и сервиз на оборудването

След като кухнята е в експлоатация, следва да се осигури редовна поддръжка и сервиз на оборудването, за да се гарантира неговата дълготрайност и безпроблемна работа. Това може да включва редовни проверки и почистване на оборудването, замяна на износени части и други.

За финал проектирането на кухня за ресторант, заведение или хотел е сложен технологичен процес, който изисква внимание към множество детайли и фактори. Правилното проектиране на кухня, инсталиране и поддръжка на оборудването и мебелите в кухнята са от съществено значение за ефективната работа на заведението и удовлетворяването на клиентите.

Доверете се на експертите от MixHoReCa

Екипът от професионалисти ще изготви за вас проект за кухня, съобразен с вашите виждания, но и с изискванията на Българската Агенция по Безопасност на Храните. Ще се съобрази с вида на заведението, броя на местата, типа храна и организация на работата. Доброто разпределение на кухнята е наистина важно за добрата работа на персонала и бързото обслужване на клиентите.

Специалистите ни разполагат с дългогодишен опит в подготовката и реализацията на проекти за кухни с различни размери и спецификации. Поверете професионалната си кухня в сигурни ръце и вижте как мечтания проект за кухня се превръща в реалност, която започва да носи завидни предимства на кулинарния ви бизнес!

Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.